Doel / visie van de Vierende Kerk

‘De werkgroep heeft tot doel om vorm en inhoud aan vernieuwende- en inspirerende diensten te geven, waarin iedereen zich thuis voelt en waarbij de liturgische structuur gehandhaafd blijft’.

Ontstaan van de Vierende Kerk

Werkgroep De Vierende Kerk is ontstaan uit de Vuur en Vlam avonden en het advies dat is uitgebracht door een groep van 30 gemeenteleden, in aanloop naar het beroepen van Robert-Jan van Amstel.

Het bleek een duidelijke wens van onze gemeente dat er meer ruimte moet komen voor elke leeftijdscategorie om kerk te zijn. Er is behoefte aan ruimte waar nieuwe initiatieven worden toegejuicht, in plaats van bekritiseerd. Met name op het gebied van kerkdiensten is er een wens om op zoek te gaan naar meer variëteit. Houd de diensten levend en aantrekkelijk en betrek de gemeente was één van de uitkomsten van de diverse gesprekken met de gemeente en een uitgebreide enquête die begin 2023 onder de gemeenteleden is gehouden.

De werkgroep streeft er naar alle stromingen binnen onze gemeente te vertegenwoordigen. Belangrijk is daarbij dat de samenstelling van de werkgroep een afspiegeling is van de gemeente. De Vierende Kerk is een startende werkgroep die nog zoekende is naar haar rol en plek in de kerk.

Activiteiten van de Vierende Kerk

  • Organiseren van bijzondere diensten en vieringen.
  • Op zoek gaan naar nieuwe vormen van vieren en inspiratie opdoen op andere plekken.
  • Luisteren naar de wensen van de gemeente die viert en daar proberen vorm aan te geven.
  • Gevraagd en ongevraagd advies geven over alles dat betrekking heeft op de gemeente die viert.

Voorzitter: Arjen Overweg, a.overweg@gkputten.nl
Secretaris: Anne Drent, a.drent@gkputten.nl

Loading